keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Back on Track

Olin jo pitkään haaveillut Vivalle Back on Track -loimesta. Noin siitä päivästä alkaen, kun päädyin ensimmäisen kerran treenikentän laidalle ja tajusin, että hitto tätähän täytyy tehdä vuoden ympäri. Ja ainiin meillä on 80-luvulta peräisin oleva purkki autona, jonka siellä täällä sijaitsevat reijät tai huonot tiivisteet ikkunoissa eivät ainakaan paranna mahdollisuuksia sisätilojen lämpimänä pysymistä ajatellen.

Minulla oli aikanaan Larosalle Back on Track -selänlämmitin ja Goofylle oikein BOT-loimi. Goofyn selkä meni etenkin kylmällä herkästi jumiin ja viimeistään sillä huomasin selvän eron loimen oston jälkeen. Selkä oli erilailla lämmin kuin vain paksun loimen alla ja rentous ratsastaessa oli huomattavasti helpompi saavuttaa kuin ennen (ja Geen BOT oli vain ohut fleece). Minulla oli siis omakohtaista kokemusta siitä, että Back on Track toimii ja siksi halusin nimenomaan sellaisen enkä vain perusmanttelia.

Siispä kun viime viikolla kävin kaverin ja koirien kanssa Peten koiratarvikkeessa Porvoossa ja huomasin hyllyssä rivin mustia loimia en vain voinut enää muuta, kuin hakea Vivan autosta, sovittaa oikean koon (63cm), sekä marssia kassalle hymy huulilla (hymykin hyytyi pian pankkikortin muuttuessa 80€ keveämmäksi). Vihdoin se tuli hommattua.

Huomion kohteena loimi - älkää kiinnittäkö huomiota huonosti seisovaan, vinosta kuvattuun koiraan sotkuisella taustalla!

Loimi on ollut nyt viikon käytössä. Säiden puolestahan sitä ei vielä tarvitse (ihan niinkuin valkkari tarvitsisi millään säällä takkia lenkillä), eikä me treeneissäkään käydä kuin kerran pari viikkoon, mutta olen pitänyt loimea silti lyhyillä pissalenkeillä sekä kotona aina puolisen tuntia päivässä. Back on Trackin käytössähän on muutenkin suositeltavaa pikkuhiljaa totutella lämpöön, jota loimi heijastaa koiraan. Ero on Vivassa jo huomattava. Se normaalisti peitsaa todella herkästi ja selkä menee siitä tietenkin jumiin eli liike kärsii ja koko koira jäykistyy etenkin selästä. Olen Vivaa hieronut aina silloin tällöin, mutta pakko myöntää, että olen ehkä ollut vähän laiska sen suhteen. Jokatapauksessa, tämän BOT-käyttöviikon jälkeen Viva ravailee tyytyväisesti hitaammassakin vauhdissa, loikkii jättimäisiä riehuloikkia, sinkoilee paljon vikkelämmin Tarraa karkuun ja ennen kaikkea liikkuu koko selän läpi. Selkä, tai tarkemmin lihakset ovat loimen alta kokeillessa lämpimät ja lihakset etenkin selässä ja reisissä tuntuvat tunteja käytön jälkeenkin paljon rennommilta kuin aiemmin. Varsinkin agilitytreenejä ajatellen tämä on ihan täydellistä, sillä meidän halli ei ole lämmitetty, vaikka hyvin tiivistetty ja melko lämmin onkin. Hauskaa on myös, miten nopeasti Viva on oppinut pitämään loimesta. Vaikka kaikestahan se tykkää ihan täysillä aina mitä vaan sen pään menoksi keksiikään, mutta loimeen se oikein sukeltaa sisään ihan innoissaan häntä heiluen ja heittää kunnon riemutanssit kun soljet on saatu kiinni. Eli näinkin lyhyellä käytöllä on ollut näin suuri positiivinen vaikutus.

Ei siis voi kuin suositella.

Ei kommentteja: