sunnuntai 10. elokuuta 2014

World Dog Show 2014

Kuvat (c) Laura Hanni

Tänään pyörähdettiin tyttöjen kanssa PITKÄÄN (jo ennen kuin meillä oli Viva niin olin päättänyt tulevan koirani kanssa tänne osallistua) odotetussa Maailman Voittaja -näyttelyssä. Helsingin Messukeskuksen hallit olivat tupaten täynnä toinen toistaan upeampia koiria, mutta tunnelma ei silti ollut mitenkään kaoottinen vaan järjestelyt toimivat ja kehät etenivät sujuvasti.

Valkkarit oli suuren osallistujamäärän (yht. 118kpl) takia jaettu kahteen kehään. Pennut ja juniorit tuomaroitsi Jose Luis Payro (Meksiko), ja loput koirat rodun päätuomarina toiminut Elina Haapaniemi. Meksikolainen tuomari oli aika ripeäotteinen ja eteni koira koiralta nopeasti jakaen lyhytsanaisesti paljon ERIä ja muutaman EHn. Suomalainen tuomari sen sijaan oli melko perusteellinen ja katsoi kaikki koirat tarkkaan ja antoi pitkät arvostelut. Elina Haapaniemelle vien Vivaa ainakin toistekin jos mahdollisuus tulee, tykkäsi selvästi sen tyypistä.

Koska meidän tyttöjen kehät olivat suurella todennäköisyydellä päällekkäin niin olin varautunut asiaan pyytämällä ystävää esittämään Vivaa. Ja sehän osoittautui niin hyväksi valinnaksi, että taidan pyytää Kiaa aina tästä eteenpäin esittämään Vivaa :D . Viva esiintyi parhaiten ikinä tähän mennessä! Häntä oli välillä jopa selkälinjan tasolla, mutta liike ja olemus silti oma iloinen itsensä :D !


Nartut, avoin luokka. Viva 10. vasemmalta. (Tarran sisko Illusia 5. vasemmalta) (c) Kassu
Narttujen avoimessa luokassa oli yhteensä 20 koiraa ja taso oli todella kova. Tuomari jakoi surutta myös H:ta ja EH:ta, ja vähän jännäsin että miten Vivan kanssa käy. Se kuitenkin esiintyi todella kauniisti ja Kia sai kaikki Vivan parhaat puolet hienosti esiin, joten toisaalta tuomarin antama ERI tuli ihan täysin oikeutetusti. Meinasin kuitenkin kilpaluokan loppuvaiheessa pyörtyä, kun koira toisensa jälkeen käteltiin ulos kehästä ja Viva vain jatkoi aina vain pienenevässä joukossa. Koiria pitkään juoksutettuaan ja mittailtuaan tuomari pääsi tulokseensa ja Vivan sijoitus tässä huikeassa joukossa oli loppujen lopuksi 6.! Olin ihan pakahtua onnesta, minulla kun oli toiveena Vivan osalta vain se ERI :) . Tuntuu tosin, että Viva on ollut ulkoisesti vain aika hidas kehittyjä. Se on nyt 2v 3kk ja alkaa vasta nyt saada kunnolla raameja kroppaansa. Eli olen ehkä turhaan sen kanssa hätäillyt, se on viimeisistä kolmesta näyttelyistään kuitenkin nyt napannut ERIn hienoin arvosteluin, viime vuoden erkkareissa jopa voittaen oman luokkansa. Ja Vivan esiintyminen on niin maltillista ja iloista, se antaa aina kaikkensa ja selvästi nauttii yhdessä esiintymisestä :) .

Viva

Viva

Viva

Vivan suorituksen jälkeen olikin Tarran vuoro mennä takaisin kehään kilpailuluokkaa varten. Tarra oli jo aiemmin saanut hyvällä esiintymisellä (joskin melko pikaisesti kehässä pyörähtäen) tuomarilta ERIn. Yhteinen sävel Tarran kanssa tällaisen puuduttavan paikoillaan seisoskelun kanssa alkaa vihdoin löytyä. Sen kanssa on ollut todellinen haaste sopivan mielitilan löytyminen kehää varten. Vieläkään ei olla ihan valmiita siltä osin, mutta parempaa kohti menossa. Tarran mielestä kehässä pyöriminen on aika tylsää ja virikkeetöntä, joten se usein alkaa etsiä maasta nakkeja tai muuten vain löntystellä vähän siihen malliin, että just nyt ei vois vähempää kiinnostaa. Sillä on kuitenkin ihan hurjasti potentiaalia pärjätä näyttelyissä, joten pitää nyt vain löytää se mielentila ja innostus touhuun niin päästään vähän paremmin senkin kanssa esiintymään. Lisäksi Tarralla alkoi viikko sitten ensimmäiset juoksut (vihdoin!), joten se oli muutenkin vähän herkässä tilassa eikä ehkä ihan se oma iloinen itsensä. Onneksi siis tuomari oli tällä kertaa nopea toimissaan. Koko kilpailukehä oli oikeastaan ohi ennen kuin ehdin kunnolla edes tajuta koko asiaa ja yhtäkkiä sivusta vaan huudetaan "Tarra oli neljäs!". Että hyvinhän se sitten meni :D . Juniorinarttuja oli yhteensä 21 ja Tarra sijoittui hienosti sijalle neljä. Sai taas olla tyytyväinen tuohon kakaraan <3.

Tarra

Tarra

Tarra

Tarra

Tarra (c) Kia


Summaten päivän saldon ei voi olla kuin tyytyväinen. Molemmat koirat esiintyivät hienosti, pärjäsivät yli odotusten ja malttoivan hyvin kaiken hälyn keskellä. Kyllä näiden kanssa kelpaa maailman parhaiden seassa esiintyä ;) .

Alla vielä molempien arvostelut:

Viva:
"Hieman yli 2v. keskikokoinen feminiininen vielä selkeästi nuori narttu. Kaunis sukupuolileima, erittäin hyvä tyyppi ja olemus, hyvä puhdas väri. Hyvänmuotoinen ja ilmeikäs pää. Kaunis kaula ja ylälinja, kaunis runko ja takaosa. Hyvät sivuliikkeet, takaa hieman kinnerahtaat. Häntä ajoittain hieman korkea, mutta koiralla on paljon ansioita."
Rodunomainen lähestyttäessä.

AVO ERI 6


Tarra:
"Hyvä rakenne. Kiva pää. Hyvä ilme ja korvat. Hyvät mittasuhteet. Voisi olla parempi asenne."
Rodunomainen lähestyttäessä.

JUN ERI 4


vas. Tarra & Viva kuvausstandilla


Upeeta. Mahtavaa. <3

2 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Voi kuinka kaunis ulkoasu <3

LauraM kirjoitti...

Kiitos :)