keskiviikko 7. elokuuta 2013

Ensimmäinen Match Show

Tarralla oli tänään ensimmäinen match show koettelemus. Luottokaveri Enska-amstaffi oli mukana menossa. Oli kiva lähteä näytelmiin tietäen, että seisomista tai vierellä ravaamista ei ole treenattu käytännössä ollenkaan.....

Saavuttiin paikalle, käytiin ilmoittautumassa ja paineltiin syömään. Vivan kanssa on niin tottunut siihen, että stressi on turhaa kun kaikki sujuu kuitenkin hyvin. Noh, Tarran kanssa otettiin pari kierrosta tyhjässä kehässä ennen kehien alkua ja olin varma, että katastrofin ainekset on kasassa. Seisomisesta ei tullut mitään, lihapullat oli niin herkullisia, että ravi oli käytännössä kahdella jalalla loikkimista sekä toisen koiran luo oli päästävä aina kun lihapulla ei ollut nenän edessä. Noh, istuskeltiin noin 10min ennen kehään menoa ja jotenkin tuomarin eteen astuessa meno olikin yllättävän hillittyä.



Tuomari oli vähän nipo ja käski ensimmäisen ravikolmion jälkeen jättämään namit kokonaan pois. Haloo pentujen match show kehä ja alle 5kk ikäinen pentu! Onneksi Tarra on supernopea oppimaan ja veti toisen kierroksen kuin vanha tekijä, vaikka nyt ei ollutkaan namia heti tarjolla. Punainen nauhahan sieltä napsahti (Tarran vastustaja päätyi pentujen sinisten voittajaksi, eli hieno suoritus!). Isoja pentuja oli yhteensä 20kpl, eli punaisten kehässä oli 10 koiraa, joista otettiin neljä taistelemaan sijoituksista. Tarra häselsi ja hyrräsi, eikä malttanut seistä ollenkaan (se on nyt niin oppinut tarjoamaan istumista aina kun ottaa kontaktia), mutta jotenkin siinä kävi kuitenkin niin, että lopullinen sijoitus oli PUN 3!

Jee! Enska sai myös punaisen nauhan isojen aikuisten kehästä, mutta ei tällä kertaa sijoittunut hienosta esiintymisestä huolimatta.

Ensimmäiseksi harjoituskerraksi en voisi olla tuohon pentuun tyytyväisempi. Tarra käyttäytyi näyttelypaikalla todella hyvin, ei jännittänyt mitään (edes tuomaria), antoi tuomarin tutkia ilman mitään ongelmia (hampaat oli ainoa joita tykännyt näyttää vastustelematta, mutta tekee kotona samaa ja se oli jo tiedossa - tehotreeniin!), oli reipas ja iloinen alusta loppuun ja osasi olla myös rauhassa silloin kun mitään isompia ei tapahtunut.

Tuomari lähestyy ensimmäistä kertaa

Ei kiinnosta Tarraa, lihapulla sen sijaan on ihana<3!

Ensio ravaamassa itselleen punaista nauhaa

Tauolla, luu huulessa

Punaisten kehässä

Punaisten kehässä

Punaisten 3.!


Tuomari ja punaisten sijoittuneet (Kuva: HSKP)




ps. 10.000 klikkausta!!! Kiitos!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä se tuomari vaan ajatteli että paremmin ja nätimmin liikkuu ilman nameja, niinkuin tekikin. Noin ahne kun on niin varmasti melkein pelkkä tieto lihapullista riittää nätisti juoksemiseen. ;)

LauraM kirjoitti...

Voi hyvin olla :) . Vähän silti ihmetytti, että tuomari käski laittaa namit kokonaan pois eli ei seisomisenkaan aikana olisi saanut käyttää. Ja tuossa videossa ei näy mitä meno oli ennen varsinaista kehää kun kokeilin ravaamista tyhjässä kehässä - namin kanssa ja ilman :D .. Tarra onneksi on ilmiömäisen nopea oppimaan ja ravasi nätisti myös ilman nameja kehässä, se on pääasia. Harjoittelua on hyvä jatkaa tästä ;)