keskiviikko 28. elokuuta 2013

Treenijuttuja

Kuvia maanantain treenilenkiltä Ension kanssa. Heiteltiin koirille palloa pellolla, tehtiin Vivalle ja Enskalle jäljet, harjoiteltiin Tarran kanssa näyttelytyyppistä käsittelyä, testattiin vetoa Vivan kanssa Enskan näyttäessä mallia ja vielä lopuksi mereen uimaan. Päivä oli kuuma ja koirilla oli kivaa!

Ensio, Viva, Tarra

Viva

Tarra

Viva keksii jekun...

...Tarralta rätti pois...

...vaikeampi tehtävä kuin voisi luulla...

...siispä luovutus. Viva raukka :) .

Viva ja Ensio on niin vanhoja kavereita, että niiden kanssa on todella helppo käydä ihan missä vaan. Molemmat antaa toistensa tehdä rauhassa juttuja aika omissa oloissaan ja silti on kivaa, että siinä on kaveri mukana touhuamassa. Tarrakin oppii pikkuhiljaa, että leikkiminen ei ole yhtä kuin toisen jahtaaminen ja persuksista näykkiminen :D .

Se kenellä Pallo (tässä Vivalla), sillä valta.

Viva, takana Enska ja Tarra

Jäljet tehtiin aika lyhyiksi, Vivan jäljelle tulee tällä hetkellä nami vielä varpaiden kohdalle, välillä myös kantapäälle, askelpituus on ihan normaali kävelyaskel. Ja liina+valjaat yhdistelmällä mennään, enää ei tarvitse olla henkisenä tukena ja apuna pannassa kiinni, voi luottaa siihen, että Viva jo tietää mitä tehdään ja osaakin käyttää nenäänsä hienosti. Tämä oli Vivalle nyt tämän kesän kolmas jälki (ensimmäinen tehtiin joskus ihan kesän alussa ja toinen viime sunnuntaina) ja siihen nähden sujui mallikkaasti. Välillä pitää vähän hillitä menoa, että malttaisi kunnolla nuuhkia jäljet, mutta nenä pysyy kyllä maassa ja työskentely on tahdikasta.

Pellon leikkien ja jälkien jälkeen siirryttiin viereiselle hiekkakentälle vähän tokoilemaan. Tarran kanssa tein näytelmäharjoitusta ja rätin kanssa leikkimistä. Se nappaa nyt hampaiden vaihtumisen jälkeen rättiin kiinni kuin sika limppuun, saat sen nostaa vaikka ilmaan ja ote ei irtoa tai pieni tuhinamurina lakkaa :D . Ihan mahtavaa. Tätä leikkiä ja vetämistä, sekä viretilan nostamista/laskemista sen kanssa täytyisi nyt treenailla mahdollisimman paljon, hyvällä mallilla ollaan onneksi.
Vivan kanssa nappulat/kanat/kinkut/lihapullat on nykyään ihan turha juttu jos on The Pallo mukana. Vaikka Viva on Ahne. Nyt ei ollut kuin tänä kesänä ostettu uusi dummy, mutta se oli silti paljon kivempi kuin herkulliset kinkkusuikaleet. Jes, jotain on siis tehty leikkimisten kanssa oikein ;) ! Vivan kanssa on niin ihana treenata. Tai oikeastaan vähän höntsäillä. Jos se tietää mitä siltä pyydetään, se tekee sen kuin se olisi maailman tärkein kunnia-asia. Mitään vaativia juttuja ei olla vielä treenailtu, mutta perusjutut sen kanssa on niin ihanan helppoja. Ei tarvitse kuin vilkaista tietyllä tavalla ja vähän antaa käsimerkkiä niin sen keho jähmettyy ja  nappisilmät jäävät odottamaan lisäohjeita :).



Veto oli ihan uusi tuttavuus sekä minulle että Vivalle. Enskahan on siinä jo ihan pro. Harmi, ettei ole kuvia siitä. Enskalla oli Vivallekin täysin istuvat valjaat mukana sekä hommaan sopivat painavat kettingit. Hiekkakenttä toimi treenialustana. Ensio näytti ensin muutaman kierroksen mallia ensin kevyillä ja sitten painavilla painoilla ja teki hommasta todella helpon näköistä. Sitten koitettiin Vivan kanssa ja Vivahan oli ihan ihmeissään kun tähän asti sitä on aina kielletty vetämästä. Ja ketju oli painava, sitä piti oikeasti kunnolla vetää. Jujun päästä saatiin kuitenkin kiinni ja Viva suoriutui aloittelijaksi ihan hienosti, ensi kerralla sitten jo vähän rohkeammin :) .



PS. Tiistaina alkoi agilityn jatkokurssi ja otettiin heti kymmenen esteen rata (aiemmin treenattu lähinnä yksittäisiä esteitä ja pieniä estesarjoja). Viva oli ihan huippu koko treenien ajan! Jopa kepit alkaa selvästi hahmottua vähän paremmin, vaikka ohjaaja on niiden kanssa ihan pihalla :D . Viva on kyllä juuri sellainen treenikaveri mistä kaksi vuotta sitten haaveilin - treenaaminen on oikeasti KIVAA. Viva yrittää, ajattelee ja oppii nopeasti. Se haluaa ennen kaikkea miellyttää ja tehdä yhdessä. Mitä muuta sitä voisi harrastekoiralta toivoa? <3

Viva <3


Ei kommentteja: