Tarra

Ilúvatar vom Niehuser See

14.3.2014, Tarra 1v.ROTU/BREED Valkoinenpaimenkoira/White Swiss Shepherd
KASVATTAJA/BREEDER vom Niehuser See
OMISTAJA/OWNER Kennel Kiratin ja Kennel Devoted One's  
SYNTYNYT/D.O.B. 14.3.2013
SUKUPUOLI/SEX Narttu/Bitch
KORKEUS/HEIGHT 58 cm (13.11.2013)
PAINO/WEIGHT 24,2 kg (20.3.2014)
HD (kevät/spring 2015)
ED (kevät/spring 2015)
SILMÄT/EYES (kevät/spring 2015)
SELKÄ/BACK (kevät/spring 2015)
DM N/N
MDR1 +/+

LUONNE Jääräpäinen, toimintavalmis ja fanaattinen saksalainen tosikko, jolta löytyy kuitenkin sopivasti huumorintajua ja miellyttämishalua. Ei elä miellyttääkseen, mutta tekee härän raivolla saadessaan sopivan motivaattorin. Luottavainen, iloinen, ihmisrakas ja äärettömän fiksu. Kovis ja suuri macho, mutta kuitenkin hiukan herkkä. Ei hätkähdä uusia tilanteita tai pelkää älyttömyyksiä. Ihastuu helposti, eikä pelkää näyttää sitä.

MOTTO "Nyt mennään eikä meinata." "Tänne se ruoka." "Mitäs sit tehtäis?"


ISÄ/SIRE Devil of White Energy
HD-B
ED-0
DM N/N
MDR1 +/+
BH, SchH 1-3, IPO3
DJCH/DCH/VICE WW '12
Devil of White Energy
Devil of White Energy


EMÄ/DAM Luana vom Sutumer Grund (kuvia)
HD-A2
ED-0
DM N/N
MDR1 +/+
MH N/N
BH, AD, IPO1, IPO2
MJCH, MCH, BIG3, VA2

Luana vom Sutumer Grund
--

Olimme puhuneet alustavasti toisen koiran hankinnasta, ajankohdan ajoittuessa aikaisintaan vuoden 2014 keväälle. Lisäksi olimme pyöritelleet ajatusta jostakin toisesta rodusta, ehkä bordercolliesta tai kelpiestä, lähinnä minulle agilityharrastukseen, valkkari kun on siihen lajiin vaativalle tasolle hiukan turhan suuri. Noh, kävi niinkuin usein elämässä, että asiat ei ihan menneet niin kuin ehkä suunniteltiin :) ... Vivan kasvattajalle Kirsille tuli itselleen Saksasta upeasta Vom Niehuser See -kennelistä pentu 2012 loppuvuodesta ja hän oli ollut enemmänkin yhteydessä kennelin omistajan Anikan kanssa. Tämän vuoden maaliskuussa samaiseen kenneliin syntyi sitten toinen hyvin mielenkiintoinen pentue. Kirsi muisti minun maininneen joskus ohimennen toisen koiran hankinnasta ja soittikin minulle tästä pentueesta ja sai minut innostumaan sijoituskoira-ajatuksesta. Parin päivän keskustelujen jälkeen saatiin avokki mukaan innostukseen ja niin sitä sitten päädyttiin siihen tilanteeseen, että yksi narttupentu varattiin ja lennot Saksaan ostettiin. Matka sujui kaikinpuolin hyvin ja 23.5. saimme pennun vihdoin kotiin! Tarra on meillä sijoituksessa, eli omistajuus on Kirsillä ja hänen kasvattajaystävällään Oililla (Suuret kiitokset Kirsille ja Oilille tästä luottamuksesta ja upeasta mahdollisuudesta<3). Koira on meille silti tietysti yhtä tärkeä perheenjäsen kuin Viva <3 . Loppujen lopuksi olen todella onnellinen, että kävi kuten kävi, meille ei olisi parempaa koiraa voinut löytyä kuin Tarra ja alun pentuajan jälkeen elämä kahden nuoren koiran kanssa on ollut ihan mahtavaa :) .

Tarran tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu harrastuksissa käyminen, haaveissa suuntautua vähän enemmän pk-puolen lajeihin ja toivottavasti pääsäisiin myös kokeisiin asti. Näyttelyissä tulemme myös käymään varmasti paljonkin, salaisena haaveena lähteä ulkomaille asti.

Aika näyttää mitä tuosta kasvaa, alku näyttää erittäin lupaavalta :) .


Liikettä (c) Laura Hanni

Taistelutahtoa löytyy kuin pienestä kylästä :D


Ei kommentteja: