tiistai 5. helmikuuta 2013

Palloja ja nappuloita

Viva ja Enska

Viva pääsi tänään hiekkakuopille parhaan amstaffin Ension kanssa :) . Palloa haettiin innokkaasti ja tehokkaasti. Auton suunnatessa kotiin päin kyydissä oli kaksi hyvin väsynyttä koiruutta...

-------

Tänään lähti myös tilaukseen uusi ruoka Vivalle. Acana on ollut muuten ihan hyvä, mutta en kuitenkaan usko sen olevan paras vaihtoehto. Ulkoisin puolin kaikki näyttää hyvältä, turkki on erinomaisessa kunnossa ja lihaksisto kasvaa kohisten. Ongelma onkin ilmennyt vatsassa, joka useimmiten vaikuttaa hyvältä, mutta välillä menee sekaisin.

Uutta ruokaa on mietitty jo jonkun aikaa. Tiedän, että monille barffaus on ainoa oikea vaihtoehto, mutta valitettavasti omalla kohdalla siihen ei ole mahdollisuutta. Ei ole säilytystilaa, eikä tarvittavaa tietotaitoa antaa oikeassa suhteessa kaikkea. Eli nappulat ovat paljon helpompia. Yksi vaihtoehto olisi hommata jotain halpaa nappulaa ja täydentää sitä lihalla ym. lisillä, mutta siihen täytyy vielä paneutua hieman enemmän. Harkinnassa kuitenkin jossain kohtaa siirtyä tähän ns. 50-50 ruokintaan, mutta toistaiseksi pysymme helpommalla tiellä. Kuivamuonissa on melko vähän vaihtoehtoja jos lähdetään minun kriteereilläni niitä hakemaan... Acanalta (tai saman firman valmistamalta Orijenilta) olisi tietysti löytynyt myös parempia vaihtoehtoja kuin nykyinen Adult Dog, mutta hinta nousee niissä ihan liian ylös. Jos olisi pieni koira ja ruokasäkki pitäisi ostaa ehkä joskus ja jouluna niin ehkä silloin, mutta tämmöisen reilu 22kg koiran kanssa 15kg säkki menee noin kuukaudessa, ei sitä viitsisi satasia kuussa laittaa yhden koiran ruokintaan... No tämän enempää asiaa selostamatta päädyimme kokeilemaan Purizonia, jota nyt odottelemme saapuvaksi.

Vertailun vuoksi tässä molemmista ruuista valmistusaineet ja ravintoainekoostumusvertailu, jossa vasemmalla Acana Adult Dog ja oikealla Purizon Adult Chicken & Fish:

Acana Adult Dog:
Kuivattu kana, kaurasuurimo, herne, peruna, kananrasva, kaurahiutale, luuton kana, ruodoton lohi, hernekuitu, sinimailanen, kananmaksaöljy, kokonainen kananmuna, lohiöljy, kokonainen omena, kokonainen päärynä, bataatti, kurpitsa, talvikurpitsa, palsternakka, porkkana, pinaatti, karpalo, mustikka, merilevä, sikurinjuuri, katajanmarja, väinönputken juuri, kehäkukan kukka, fenkoli, piparmintun lehti, laventeli, rosmariini sekä laadukkaat vitamiinit ja kivennäis- ja hivenaineet.

Purizon Adult Chicken & Fish:
Luuton kananliha 17%, kuivattu siipikarjanliha 17%, kuivattu bataatti, kuivattu peruna, kuivattu kananmuna 7%, ruodoton lohi 7%, kuivattu silli 5,5%, kuivattu ankanliha 5%, herneet 3%, siipikarjanrasva 3%, kanahydrolysaatti 3%, kuivattu lohi 3%, sinimailanen, tuore luuton ankanliha 2%, hernetärkkelys, herneproteiini, perunaproteiini, kivennäisaineet, vitamiinit, lohiöljy 0,5%, pellavansiemenet, omena, porkkana, pinaatti, frukto-oligosakkaridit (FOS), merilevät, kamomilla, piparminttu, aniksensiemenet, sarviapila, kehäkukka, kuivatut yrtit (timjami, meirami, oregano, persilja, salvia), karpalo. 


Raakavalkuainen 28,0 % 41,0 %
Rasva 17,0 % 17,0 %
Raakakuitu 4,0 % 2,5 %
Kosteus 10,0 % 8,5 %
Kalsium 1,4 % 1,3 %
Fosfori 1,0 % 1,1 %
Omega-6 2,5 % 2,2 %
Omega-3 0,5 % 0,6 %


Toivottavasti kävisi Vivalle, vaikuttaa ainakin ihan hyvältä :) .

Ei kommentteja: