sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Agilityn edistymistä

Ihanaa sain pitkästä aikaa agitreeneistä videota! Viva on ollut niin etevä, että kiva laittaa edistymisestä vähän todisteitakin :) . Meidän sunnuntain treeniryhmä on kestoltaan 2h ja tänään paikalla oli vain neljä koirakkoa, eli päästiin tekemään vähän enemmän kuin normaalisti. Video on tunnin loppupuolelta, eli vauhti on jo vähän hiipunut, mutta hyvin se Viva silti jaksaa suorittaa.




Tänään tuli myös ensimmäistä kertaa vähän takapakkia. Tähän mennessä kaikki on mennyt vain paremmin ja paremmin niin kai se oli jossain kohtaa pakko tulla jotain ongelmiakin. Onneksi ei mistään isosta jutusta kyse, enemmänkin hämmentävästä. Tehtiin alkutreeneistä videollakin näkyvää putki-putki-hyppy linjaa, jonka jälkeen koira piti ottaa luokse niin, että siitä olisi voinut jatkaa puomille. No asemoin itseni lopussa sitten vähän liian pitkälle puomille päin ja ennen kuin ehdin palkata (se on oikeasti aika nopea, vaikka videolla onkin tosi rauhallinen tahti) niin Viva luuli, että sen pitää vielä jatkaa. Huusin sitten sen enempiä ajattelematta "Ei sinne!" ja Viva hyppäsi alas. Eikä siinä käynyt mitään muuta, palkkasin Vivan ja menimme takaisin paikallemme antamaan seuraavalle tilaa. Vähän myöhemmin sitten harjoittelimme puomia yksittäisenä esteenä ja yhtäkkiä Viva jännittikin sitä ihan kamalasti eikä suostunut kiipeämään kontaktipintaa pidemmälle. Todella outoa, kun ottaa huomioon, että Viva rakastaa kiipeilyesteitä ja vetää niille paremmin kuin muille esteille. Mentiin se sitten namien kanssa ja jälkeen päin tarkastin, ettei Viva ollut kipeä mistään. Ei se aristanut mitään paikkaa tai ollut muutenkaan epätavallisen oloinen. Toisaalta Viva haki tänään jostain syystä normaalia enmmän kontaktia ja seurasi erityisen herkeämättä käsiäni. Kepeilläkin jouduimme ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ottamaan 8 keppiä täyden 12 sijasta. Ehkä se sitten oli vähän herkemmällä tuulella tänään ja otti niin kovasti itseensä kun aiemin kielsin siitä. En mitään muutakaan syytä keksi, koska mitään ääniä tai tärinää Viva ei aristele. Katsotaan miten ensi viikolla menee, toivottavasti tämä oli vain ohimenevää epäröintiä.

Jokatapauksessa pääosin meni todella hyvin ja toiselta kiipeämisesteeltä, A-esteeltä, Viva sai kehuja suoritustavastaan. On kuulemma todella hyvä, että olen opettanut sen himmailemaan pikkuhiljaa alaspäin ja on hyvä, että se pysyy lopussa paikallaan niin kauan kunnes annan sille uuden suunnan tai vapautuksen. Myös irtoaminen ja kaukokäskyt ovat parantuneet isoilla harppauksilla. Videostakin näkee, ettei minun tarvitse olla ihan esteen vieressä kertomassa minne mennään :) . Sitten vaan odotellaan ensi viikon treenejä, että pääsee uudelleen sinne puomille. Ja lenkeillä lisää kiipeilyharjoituksia tukkien päällä :) ...


Ei kommentteja: