sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Agility alulle

(Kuvituskuva, ei Viva)

Tiistaina alkaa meidän ihan ensimmäinen agilitykurssi! Tulihan siellä agipainotteisella pentukurssilla jo tutustuttua alkeisiin, mutta nyt päästään jo (toivottavasti) ihan tosissaan etenemään. Mitään isoja hyppyjä tai muuta luustolle rankkaa ei vielä tehdä, koska luustokuvat otetaan vasta syksyllä, mutta eiköhän me silti alkuun päästä.

Liityin vuoden alussa Espoon Koirakerhoon (EKK), mutta koska siellä kursseille pääseminen tuntuu olevan sula mahdottomuus niin kyselin vähän muualtakin ja sain kuin sainkin toisen seuran kurssilta paikan, jee! Kyseessä on Agility Ry:n kahdeksan kertaa kestävä alkeiskurssi. Jos innostumme lajista enemmän ja luustokuvat antavat vihreää valoa niin voi olla seuran vaihto edessä. EKK:lla tosin oli se hyvä puoli, että lajeja oli muitakin kuin agility. Mutta mitä iloa niistä on jos pitää vuosi käydä talkoissa ennen kuin on mitään sijaa kursseille pääsyyn? Ihan älyttömältä tuntuu muutenkin koiramaailman seuratoiminta. Ratsastusseuroissa on tullut oltua lähes koko ikä, ja talkoisiinkin olen aina osallistunut hyvillä mielin, mutta se ei ole ikinä ollut mikään edellytys kursseille/valmennuksiin pääsyyn. Olen tottunut enemmänkin meininkiin 'nopeat syö hitaat', en 'tää olis nyt kerännyt näin ja näin paljon pisteitä eli saa tulla mukaan'. Valistakaa nyt tyhmää jos olen aivan väärässä näiden koirajuttujen suhteen (nimim. aloittelija).

Kevyesti harmittaa. Vaikka toisaalta ymmärrän kyllä, että kursseille on pk-seudulla tulijoita ovista ja ikkunoista asti. Silti systeemi vaikuttaa sekavalta.

Anyways. Ensi viikko näyttää ihanalta - tiistaina ratsastamaan Goofylla, agilityä Vivan kanssa ja torstaina... No, paljastetaan se myöhemmin :) . Kaiken lisäksi ilma on ollut nyt niin kesäinen, että meinaan pakahtua! <3

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!


2 kommenttia:

Marianna kirjoitti...

Vähän sama fiilis noista koiraharrastusseuroista :(
Olis helpompaa, että sen jälkeen kun pääsee ryhmään niin edellytettäisiin seuratoimintaan osallistumista, eikä että edellytetään aktiivista seuratoimintaa, jotta mahdollisesti hyväksytään ryhmiin...

LauraM kirjoitti...

Joo aika kurjaa ja sekavaa. Parempi olis tosiaan noin päin, että niillä aktivointipisteillä sais jotain ekstraa, mutta ettei niitä tarvii kerätä ihan peruskursseja varten.