maanantai 13. toukokuuta 2013

Helsingin kv-näyttelyt 11.5.

- Edit 17.5. - Video lisätty -


Toinen junioriluokka takana päin ja nyt täytyy kyllä sanoa, että jäi todella hyvä fiilis. Tuomari oli tsekkiläinen Petr Rehanek, yksi näitä harvoja tuomareita, jotka PERUSTELEVAT päätöksensä. Hän jutteli jokaisen esittäjän kanssa henk.koht. arvostelun jälkeen, kertoi mistä piti koirassa ja missä oli hänen mielestään puutteita. Lisäksi oli todella kohtelias ja ystävällisen oloinen (mm. kätteli jokaisen esittäjän aina kehän alussa). Parempaa tuomaria tällaiselle vielä vähän epävarmalle esittäjälle ja nuorelle koiralle saa hakea.

Viva esiintyi normaaliin tapaansa todella hyvin. Seisoa tapitti paikallaan ja tervehti tuomaria iloisesti. Näyttelyt olivat meille ensimmäiset ulkonäyttelyt pitkään aikaan ja eron huomasi kyllä Vivassa ja omassa esiintymisessä. Minulle oli helpompi olla ulkona, nautin ihanasta auringosta eikä jännityksestä ollut tietoakaan ja Viva taas oli heti enemmän tarkkaavaisena ja tietoisempi ympärillä tapahtuvista asioista, eli keskittymiskyky ei ollut ihan niin kohdillaan kuin hallissa. Joka tapauksessa oli ainakin omasta mielestäni paljon kivempi olla ulkona kuin hallissa ja samalla nauttia hyvästä säästä :) .
 

Näin heti, että tuomari piti Vivan tyypistä. Ensimmäisen juoksutuksen jälkeen vinkkasi minulle "try to keep tail down", mutta niinhän se häntä vaan nousi sieltä kuin antenni pystyyn :D . "Tail over back" sitten verottikin arvosanaa ERI:stä EH:n, tuomari tuntui kuitenkin olevan aidosti pahoillaan, sillä selitti arvioinnin jälkeen minulle, miten paljon piti Vivasta, kaikki koirassa oli hänen mieleensä, mutta hännästä oli pakko mainita miinuksena. Vielä kilpailukehän sijoituksessa tuomari levitteli meidän kohdalla käsiään anteeksipyytelevänä ja sanoi "I'm very sorry" :D . (Laitan myöhemmin videon kehästä, kannattaa kiinnittää tähän huomiota videon loppupäässä ;) ).
Tämä pysty häntä on ihan selkeästi liitettävissä näyttelytilanteeseen liittyvään jännittyneisyyteen/innostukseen, koska Viva ei KOSKAAN kotioloissa juostessaan nosta häntää selkälinjan yli, tekee sitä vain pöyhistellessään muille koirille tai ollessaan todella innoissaan. Nyt onkin seuraava tehtävä saada rauhallinen mielentila esiintymiseen niin, että Viva esiintyy itsevarmana, mutta rentona niin se häntä pysyy satavarmasti oikealla paikallaan :) .



Tämän kerran tulos oli siis

 JUN-EH, JUK3

Ja arvostelu (vaikeasti luettava) sanoi seuraavaa:
"1 year old bitch. Very nice head. Eye brown. Well set chest. Corresponds??? Back straight tail well set. Fore and hind quarters well angulated. Typical coat. Regular movement by movement. Tail over back."
Vapaa suomennos: Yksivuotias narttu. Erittäin hyvä pää. Ruskeat silmät. Hyvänmallinen rintakehä. Suora selkä, hyvin asettunut häntä. Etu- ja takaosa hyvin kulmautuneet. Tyypillinen turkki. Säännöllinen(/tasainen/kunnollinen) liike. Häntä selän päällä.


Tässä muutama kuva näyttelykehästä, kiitos Jenni Pikkaraiselle!


Viva ensimmäinen vasemmalta. Juuri kehään tulleena, häntä innostuksesta pystyssä

Normaali hännän asento

"Tässä nää mun leegot!"


<3


3 kommenttia:

anskueven kirjoitti...

Hei, teetkö bannereita? :)

anskueven kirjoitti...

Jos niin laitatko säpöä, anskunkaa@gmai.com

LauraM kirjoitti...

Laitoin valmiit bannerit sulle sähkpostiin, tarkista tuliko sellaset kun piti :)