tiistai 1. lokakuuta 2013

Heinolan erikoisnäyttely 21.9.

Taisi tulla nyt vähän väärässä järjestyksessä nämä kaksi viimeisintä postausta. Sen siitä saa kun päivittelee näin jälkikäteen kerralla enemmän...

Mökiltä lähdössä kohti Heinolaa. vasemmalta Viva, Tarra
Tarra päivystää

Oltiin molempien tyttöjen ja 48 muun valkoisenpaimenkoiran kanssa Heinolassa reilu viikko sitten lauantaina 21.9.. Tarra oli ilmoitettu pentuihin ja Viva viimeistä kertaa junnuihin, seuraavissa näyttelyissä se meneekin jo nuoriin. Tuomarina toimi puolalainen Joanna Adamowska. Päivä oli sateinen, mutta siihen oli onneksi varauduttu. Paikalla oli tosiaan muutama muukin valkoinen omistajineen ja aika paljon jo entuudestaan tuttuja naamoja. Erityisen iloinen olin, että Vivan kasvattaja/Tarran toinen omistaja Kirsi ja Tarran toinenkin omistaja Oili olivat molemmat paikalla ja esittivät kumpainenkin yhden koiran, Kirsi saksalan tuontinsa Wiivin (Vom Niehuser See kennelistä) ja Oili Kiratin koiransa Giran. Wiivi oli Vivaa vastassa junnuissa ja Gira metsästi viimeistä sertiään avoimissa.


Tarra oli nyt ensimmäissä virallisissa kisoissaan, vaikka luokka olikin vielä epävirallinen pentuluokka. Näyttelyt kuitenkin eroavat aina paljonkin mätsäreistä järjestelyiltään ja tunnelmaltaankin niin oli jännittävää nähdä miten päivän kisoissa kävisi. Erityisen jännittävää oli se, että Tarran sisko Illusia vom Niehuser See oli samoissa näytelmissä ja näimme sitä nyt ensimmäsitä kertaa livenä. Illusia oli niin paljon rauhallisempi kuin Tarra! Tosi saman näköinen etenkin ilmeeltään, mutta se tyyni rauhallisuus oli jotain ihan toista luokkaa kuin Tarran jatkuva säätäminen :D . Kaunis tyttö oli siskokin ja oli todella mukava nähdä sitä, todennäköisesti näyttelyissä tullaan törmäilemään jatkossakin :) .

Tarra esiintyi taitavasti aina kun piti juosta, mutta seisomisessa on vielä treenattavaa sillä istumista se tarjoaa vähän turhan usein. Paikoitellen kuitenkin todella hyvin malttoi seistäkin. Tuomari tuntui painottavan paljon kaunista esiintymistä, joten yritin parhaani Tarran kanssa. Onneksi se seisoi arvostelun ajan todella nätisti, ja ilmeisesti tuomarin mielestä esiintyi muutenkin tarpeeksi hyvin, sillä se sai narttupentujen kilpailuluokasta ensimmäisen sijan ja kunniapalkinnon! Menestys jatkui vielä parhaan pennun valinnassa ja Tarran sijoitus täten oli PEK1, KP, ROP-pentu! Upeeta!




Tarra PEK1 ja Illusia sisko PEK2


Viva juoksi junnukehässä Wiivin takana, mikä etukäteen vähän jännitti, koska Wiivi on todella upea. Toisaalta taas vähän toivoin, että Wiivi olisi voittanut, kunhan Vivakin saisi ERIn :) ... Molemmat tytöt esiintyivät hienosti ja saivat ERIn kumpainenkin. Tuomarikaan ei ollut mikään ERImaatti, seitsemästä junnusta vain kolme sai ERIn. Olin jo tästä todella tyytyväinen, sillä Vivan aiemmat arvosanat ovat olleet vain EHta ja nyt tuomaroimassa oli kuitenkin erikoistuomari. Kilpailukehässä sijoitettiin ensin EHn saaneista neljänneksi sijoittunut koira ja sen jälkeen ERIn saaneet juoksutettiin ja seisotettiin vielä erikseen. Videolta näkyy miten kävi ;)




Tästä napsahti vielä se ihana ja kauan odotettu SA!! Ihan mieletöntä, en osannut yhtään odottaa näin hienoa tulosta. Parhaan nartun valinnassa jäimme ensimmäiseksi ei-sijoittuneeksi (5./22 nartusta), eli Vivan lopullinen tulos oli ERI SA, JUK1. Tämä lämmitti mieltä vielä enemmän kuin Tarran pentuluokan voitto :) .


Sitten seurasikin vielä monta tuntia BIS-pentukehän alkamisen odottelua... Ja siitä voisin muutaman valitun sanan sanoa, mutta jätänpä väliin ja lisään muutaman Oilin ottaman kuvan:


Ilúvatar vom Niehuser See ROP-pentu ja Illusia vom Niehuser See PEK2

Ilúvatar vom Niehuser See ROP-pentu ja Illusia vom Niehuser See PEK2

Ilúvatar vom Niehuser See ROP-pentu, Hermine vom Niehuser See ERI JUK3 ja Illusia vom Niehuser See PEK2


Kiitos kuvista Oili Nummelalle! <3


Ja tässä vielä molempien koirien arvostelut:

Tarra, PEK1, KP, ROP-pentu:
"Medium size, with nice head. Dark eyes. Good set & carriage of ear. Good lenght of neck. Straight back. Croup moderately sloping. Medium bone. Slightly short upper arm. Very good angulation in hind leg. Good movement but in rear slightly narrow."

Viva, JUN-ERI SA, JUK1:
"In good size, proportional head. Moderate stop. Slightly light eyes. Excellent top-&underline. Good set of tail, in movement slightly above topline. Good movement."


PS. Anteeksi vähän sekavasta tekstistä. Yritän tsempata seuraavan kanssa.

Ei kommentteja: